Over Marjolein

 

Mijn naam is Marjolein en ik woon samen met mijn man en zoon in Papendrecht.

 

Ik ben hoogsensitief en dat weet ik sinds een aantal jaar. Voor die tijd kon ik enorm met mezelf in de knoop zitten. Ik was voornamelijk bezig met de wereld om mij heen. Pleasen, aanpassen en perfectionistisch gedrag waren mij niet vreemd. Ik vond het lastig wanneer de dingen niet liepen zoals verwacht. Ik voelde me anders, niet begrepen en maakte mezelf vooral bij sociale gelegenheden het liefst onzichtbaar. Stond ik bij mezelf op de eerste plaats? Nee, verre van dat zelfs. Ik was zo gericht op de buitenwereld, dat ik niet meer wist wat ik zelf nodig had. Dat was enorm verwarrend, want daardoor snapte ik mezelf vaak niet meer en was ik steeds vaker ontevreden. Dit kwam vooral tot uiting op mijn werk. Ik werkte op de sales van een grote multinational. Hele dagen zat ik in de hectiek van een kantoortuin waar de targets je om de oren vlogen. Ik lag 's avonds uitgeput op de bank en snapte niet waarom ik zo moe was. Mijn weekenden propte ik vol met afspraken en ik nam niet de tijd om uit te rusten en op te laden. Ik putte mezelf helemaal uit en kreeg allerlei lichamelijke klachten, zoals trillen, hartkloppingen, angst- en concentratieproblemen en algehele onrust. Uiteindelijk ben ik volledig vastgelopen in een burn-out.

 

Het was een ultiem signaal van mijn lichaam; wie niet horen wil, moet maar voelen! Ik was chronisch overprikkeld, leefde in mijn hoofd en voelde mijn lichaam daardoor niet meer. Er moest dus iets veranderen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik kwam thuis te zitten en hield mezelf een enorme spiegel voor. Wat is er nu gebeurd? Ligt het aan mij? Ben ik zo zwak? Waarom kan ik niet net zo hard doorgaan als de rest? Waarom ben ik zo anders? Ik had een enorm oordeel over mezelf en dat hielp niet mee in mijn herstel. Ik ging op zoek naar antwoorden en had wel eens van hoogsensitiviteit gehoord, maar wilde mezelf niet in dat hokje plaatsen. Toch kwam het iedere keer weer op mijn pad en ik besloot om mezef er in te gaan verdiepen. Wat een puzzelstukken vielen er toen op zijn plek, ik ben gewoon hoogsensitief! Het duurde even voordat ik dit hardop durfde uit te spreken, ik was vooral bang voor de reacties uit mijn omgeving. Ik sprak mezelf moed in: dit is wie ik ben! Ik stop mezelf niet in een hokje, het is vooral fijn dat ik nu zelf weet hoe ik in elkaar zit. Door er open over te zijn, viel er een enorme last van mij af. Het is een mooie reis, waarin ik iedere dag nieuwe dingen leer over mezelf.

 

Tijdens deze reis ben ik er ook achter gekomen dat hoogsensitiviteit ook vele mooie kanten heeft. Door het lezen van boeken, het volgen van webinars, workshops, trainingen en opleidingen kwam ik steeds meer in contact met gelijkgestemden. Ik kwam erachter dat ik niet de enige ben met bepaalde gedachten en gevoelens. De herkenning en erkenning die ik ervaar wanneer ik met andere HSP ben is enorm waardevol. Mijn hoogsensitiviteit  heeft mij geholpen om mijn eigen weg te vinden naar een leven dat in lijn is met wie ik echt ben. Ook ik heb de uitdagingen van hoogsensitiviteit ervaren - het gevoel anders te zijn, de druk van de wereld om me heen en de worstelingen met zelfacceptatie. Maar ik heb ook de kracht van hoogsensitiviteit ontdekt - de diepe verbinding met mezelf, de empathie voor anderen en mijn creativiteit. Dit heeft geleid naar een dieper begrip van mezelf en mijn hoogsensitiviteit. Ik zie mijn hoogsensitiviteit nu als een unieke kracht, in plaats van als een last. Ik geloof dat hoogsensitiviteit niet iets is om te overwinnen, maar iets om te omarmen. En ik wil jou helpen om hetzelfde te doen, zodat je een leven kunt leiden waarin je jezelf kunt accepteren en kunt zijn wie je bent. Dat is de reden dat ik heb gekozen voor de naam "be as you are" oftewel: BE-SU-ARE

 

Dus als jij er klaar voor bent om ook de kracht van jouw hoogsensitiviteit te omarmen en een leven te creëren dat in lijn is met jouw unieke sensitiviteit, dan ben ik hier om je te begeleiden op jouw reis en loop ik graag een stukje met je mee. 

 

Herken jezelf

Erken jezelf

Ken jezelf

 

Lieve groet,

Marjolein